Een yoga home practice is een routine waarbij je thuis yoga doet. Ademhalingsoefeningen en meditatie vallen ook onder de noemer yoga. Zo’n yoga routine doe je meestal in je eentje, zonder klas of les.

Eigenlijk hoeft een home practice niet per se thuis te zijn. Het kan ook (stiekem) op werk of in het park. Daarom wordt het ook vaak ‘yoga self practice’ genoemd.

Wat is belangrijk in een yoga home practice?

De belangrijkste bouwstenen van een yoga home practice zijn routine en individualiteit.

Een home practice houdt in dat je regelmatig yoga doet, dat je een routine hebt. Maar dat betekent niet dat je elke dag aan de yoga moet. Absoluut niet! En al zeker geen uur lang.

Daarnaast is enige vorm van individualiteit cruciaal. Ook al volg je gewoon een yoga video op je woonkamer tv, de poses en bewegingen van je practice zijn afgestemd op jou. Je doet niet zomaar iets wat een docent in een video of (online) les zegt.

Hoe je dat doet, leer ik je graag in de superwoman yogastudio. Het gaat erom dat je yoga practice een goede impact heeft op jouw unieke lichaam en je energie van vandaag.

Drie home practice stijlen

Er is niet één manier om thuis yoga te doen. Een home practice is heel persoonlijk en iedereen doet het op zijn of haar manier.

Je kunt al deze practices grofweg in 3 home practice stijlen verdelen:

Stijl 1: YouTube video’s en/of live lessen volgen. Dit heb je wellicht al eens geprobeerd. Dan heb je wellicht ook het moeilijkste van een home practice ontdekt: routine bouwen.

Stijl 2: Yoga video’s aanpassen. Het is moeilijk en tijdrovend om de perfecte yoga video op YouTube te vinden. Maar je kan het perfect maken door het tempo en de intensiteit aan te passen terwijl je de les volgt.

Stijl 3: Individuele yoga op gevoel. Je hebt niet per se een video of live les nodig om thuis yoga te doen. Yoga kan ook op gevoel, zonder dat iemand zegt wat je moet doen. En dat kan ook zonder docent opleiding of jarenlange yoga ervaring.

➡️ Lees hier meer over de verschillende home practice stijlen en ontdek welke yoga routine bij jou past!

Top blogs

 Categorieën

Yoga thuis

De yogastudio voor jouw yoga practice thuis

Ontdek hoe je zonder veel moeite je eigen yoga sessies maakt en hoe je thuis een yoga routine bouwt. Volledig online en Nederlandstalig.

Want JIJ bent jouw beste yoga coach. Bepaal zelf hoe je beweegt op de yogamat en in het leven.