Een goede voorbereiding is het halve werk, zeggen ze. En dat geldt ook voor een online yogales. Er is immers geen pauze knop tijdens live yoga. Deze 4 dingen heb je nodig om in de mood te komen voor een online yoga les extra ontspannend te maken!

1. Thermosmok

Een goed kopje thee vlak voor de les helpt om je stemming al wat te ontspannen. Maar je maakt het nog beter door die thee in een thermosmok te doen. Als je na savasana of de eindmeditatie je ogen open doet, heb je (nog steeds) een heerlijk warm drankje.

2. Mentale afzondering

Laat je partner en kinderen weten dat woensdagavond jouw yoga moment is. Dat ze het dan één uur zonder jou moeten redden. Je kunt je niet altijd fysiek afzonderen, maar wel mentaal.

Maar let op: vaak ben je zelf de eerste die zich laat afleiden door je huisgenoten. Kies bewust ervoor om iedereen om je heen even te negeren. Het is tijd voor jou.

Psst: Noise cancelling headphones zijn ge-wel-dig om de wereld (letterlijk) even buiten te sluiten. Hier vind je meer handige yoga hebbedingetjes.

3. Automatische stilte

Zorg ervoor dat je telefoon automatisch op stil gaat wanneer je online yoga les begint. Je kunt dit aanpassen in de instellingen van je telefoon. Het is hiervoor nodig dat je een “afspraak” van de yogales in je agenda hebt staan.

Geloof me, je telefoon zal je vaak storen als je dit niet automatisch instelt. En weer één iets minder waarover je hoeft na te denken.

4. Yoga props

Yoga doe je het best met yoga props. Of je nu beginner of gevorderd bent. Neem bij een online yoga les al je yoga attributen erbij, ook al verwacht je niet dat je ze nodig hebt. Heel vaak is dat wel het geval, omdat je ze bij de hand hebt.

Je hoeft niet per se props te kopen, trouwens. Iedereen heeft thuis geweldige alternatieven voor yoga props. De kussens en dekens op je bank werken geweldig als alternatief voor een fancy meditatiekussen of bolster.

➡️Wil je meer van deze tips om yoga makkelijker te maken en yoga oefeningen voor thuis? Meld je aan voor de superwoman yoga mail en krijg elke zondagavond in je inbox.

Meld je zeker aan als…

… yoga op je to-do lijst staat en voelt als een verplichting.
… het lijkt alsof je niet goed bent in yoga.
… je je nog steeds stijf en gespannen voelt ondanks yoga.

Superwoman yoga

De beste yoga modifications voor meer ontspanning op de yogamat én ernaast.

Meld je gratis aan

Voel je je stijf of traag in de yogales? Meld je aan voor de modification mail en ontdek hoe je yoga poses aanpast aan jouw lichaam.

⭐⭐⭐⭐⭐

Al veel bijgeleerd, mijn yogalessen zijn nu zoveel fijner! Elke week handige tips in de mail en heel goede begeleiding.

-- Veerle B. (Gouda)