Hoor je steeds dezelfde voordelen van online yoga maar twijfel je nog steeds om thuis yoga te doen met online begeleiding? Dan heb ik nog 5 verrassende voordelen van online yoga die je twijfels snel doen omslaan!

Het standaard rijtje

Wellicht heb je deze voordelen van online yoga al tig keer gehoord:

– Je ben geen tijd kwijt aan heen en weer reizen naar de yogastudio.

– Super flexibel want je kunt het doen wanneer je wil.

– Veel meer keuze uit de video database dus altijd iets wat bij je past.

– Goedkoper, want je hebt geen ruimte en yogaprops nodig.

– Thuis ben je meer ontspannen in je vertrouwde omgeving.

Meer online yoga voordelen

Het meeste hierboven is waar. Maar er is zoveel meer… Dit zijn nog 5 voordelen van online yoga waar je wellicht niet aan had gedacht:

1. Je kunt niet vergelijken met anderen

Draai of keer het zoals je wil, maar we hebben allemaal een ego. Ook jij. En als iemand op de mat naast je veel flexibeler of sterker lijkt, dan beïnvloedt dat jouw gedachten en bewegingen op de mat. Sowieso!

Bij online yoga heb je dat niet. Je ziet alleen de docent op het scherm. Je ego zit niet in de weg en de enige persoon met wie je kunt vergelijken is jezelf.

2. Online yoga is persoonlijker

Wist je dat het makkelijker is voor een yogadocent om je in de gaten te houden op een overzichtelijk beeldscherm dan in een grote yoga klas van 20 man? Daarom krijg je meer persoonlijke cues en tips in een online yogales.

Meer hierover in de blog Hoe weet ik bij online yoga of ik het goed doe?

3. Meer stilte en diepere verbinding met jezelf

Tijdens een yogales is er altijd die ene persoon die graag opmerkingen geeft op houdingen en bewegingen. En in savasana ligt er altijd wel iemand te snurken of te woelen. Lastig om dan die broodnodige verbinding met jezelf te vinden.

Thuis heb je daar geen last van… Met draadloze muziekoortjes (of noice cancelling headphones) hoor je alleen het geruis van je ademhaling. Yes please🙏🏻

4. Verbinding met anderen, online én energetisch

Hoe vaak praat je in een studio yogales met de yogadocent of de yogi’s op de mat naast je? Zelden… En weet je de naam van die persoon die je steeds weer ziet in dezelfde les? Na-ah…

Online daarentegen heb je wel sneller contact met je medestudenten. Je hoort bijvoorbeeld de vragen van anderen aan de docent en je kan een chatbericht sturen naar iemand die je online ziet. Als je dat wil natuurlijk.

En je weet iedereens naam want dat staat op het scherm😉 Elkaars naam weten en benoemen schept echt verbinding.

5. Je hebt een pauze knop

Spatie is jouw favoriete button tijdens een online yoga video! Heb je meer tijd nodig voor een uitdagende yogahouding? Of wil je even op adem komen zonder een deel van de les te missen? Dat kan gewoon!

En wil je pauze tijdens live yoga? Gewoon doen, niemand die het ziet! Geen gedachten of woorden van verantwoording.

Wanneer heb je die voordelen niet?

Meestal heb je geen speciaal yoga hoekje in huis om je terug te trekken voor me-time. Dus wellicht doe je thuis yoga tussen het speelgoed van de kinderen en met onderbrekingen van je partner…

Goede online yoga is gericht op deze werkelijkheid, op hoe het leven is!

Alle bovenstaande voordelen van online yoga zijn dus op voorwaarde dat je yogadocent de online les afstemt op thuis yoga. En niet zomaar eenzelfde les geeft zoals in een fysieke yogastudio.

Superwoman yoga

De beste yoga modifications voor meer ontspanning op de yogamat én ernaast.

Meld je gratis aan

Voel je je stijf of traag in de yogales? Meld je aan voor de modification mail en ontdek hoe je yoga poses aanpast aan jouw lichaam.

⭐⭐⭐⭐⭐

Al veel bijgeleerd, mijn yogalessen zijn nu zoveel fijner! Elke week handige tips in de mail en heel goede begeleiding.

-- Veerle B. (Gouda)