Volg je yogales in een studio net zoals iedereen? Misschien is yoga thuis veel makkelijker voor jou. Als minstens 3 van de 4 onderstaande uitspraken voor jou kloppen, dan doe je beter je thuis yoga.

1. Je meld je vaak af voor de yoga les

Hoe vaak heb je afgelopen maand je aanwezigheid voor een yogales afgezegd? De reden kan vanalles zijn: het is slecht weer buiten, je moest langer werken, je partner moest langer werken, je bent te moe, je kind is ziek, iemand belde je op,…

Afmelden is snel gebeurd. Het leven zit soms even in de weg. Maar was afgelopen maand écht uitzonderlijk? En zijn die paar uurtjes yoga genoeg om lekker in je vel te zitten?

Als je door de drukte en chaos minder yoga doet dan je zou willen, is yoga thuis wellicht een betere optie.

Ook interessant: waarom je géén speciaal yoga plekje in huis nodig hebt

2. Je kunt alleen in de les ontspannen

De yogales is jouw moment van de week om te ontspannen. Even helemaal tot rust komen.

Maar voor en na de yogales is het vaak haasten. Eigenlijk is de rest van de week meestal een rollercoaster. Dáárom ga je naar de yogales! Maar wat als je dat zen gevoel van een yogales ook buiten de studio kon hebben? Wat als je ook ontspanning en kalmte kon vinden in de rest van je week?

Door thuis yoga te doen, kun je die rust in je dagelijkse leven weven. Zonder hippie te worden. Wist je dat je al in 10 minuten kunt ontstressen met yoga thuis? Zelfs zonder yoga kleren of yoga mat.

3. Je doet al een tijdje yoga, maar je wordt niet ‘beter’

Je hebt een leuke docent, de yogales is op een tijdstip dat goed past in je agenda en het is gezellig. Prima! Maar die ene pose is nog steeds ver buiten je mogelijkheden. En je heupen zijn nog steeds best stijf van al dat kantoorzitten. Je voelt je nog stees niet top.

Volgens de yoga goeroe’s op internet is een lang yoga retreat of elke dag een uur vroeger opstaan de enige mogelijkheid om ‘verdieping’ te vinden. Maar daar heb je helemaal de tijd of de vakantiedagen niet voor!

Gelukkig hoeft dat ook niet. Want met thuis yoga merk je na een maand al voelbaar verschil!

4. Je verlangt vaak naar de volgende les

Al eens gewild dat de yogales vanavond was in plaats van over een paar dagen? Kijk je vaak ontzettend uit naar dat momentje rust? Even weg van dit alles!

Als dat zo is, dan is je ontspanning afhankelijk van een studio, van een docent, van een ander… Dat is jammer! Als je een yoga home practice hebt, kun je altijd yoga doen wanneer je er zin in hebt. Dan kun je altijd ontspannen als je er nood aan hebt…

Maak je geen zorgen om alle yoga spullen die je zou moeten kopen als je thuis yoga doet. Je kunt beginnen met eenvoudige yoga oefeningen op de bank! En deze yoga props heb je sowieso al in huis.

Superwoman yoga

De beste yoga modifications voor meer ontspanning op de yogamat én ernaast.

Meld je gratis aan

Voel je je stijf of traag in de yogales? Meld je aan voor de modification mail en ontdek hoe je yoga poses aanpast aan jouw lichaam.

⭐⭐⭐⭐⭐

Al veel bijgeleerd, mijn yogalessen zijn nu zoveel fijner! Elke week handige tips in de mail en heel goede begeleiding.

-- Veerle B. (Gouda)