Volg je yogales in een studio net zoals iedereen? Misschien is yoga thuis veel makkelijker voor jou. Als minstens 3 van de 4 onderstaande uitspraken voor jou kloppen, dan doe je beter je thuis yoga.

1. Je meld je vaak af voor de yoga les

Hoe vaak heb je afgelopen maand je aanwezigheid voor een yogales afgezegd? De reden kan vanalles zijn: het is slecht weer buiten, je moest langer werken, je partner moest langer werken, je bent te moe, je kind is ziek, iemand belde je op,…

Afmelden is snel gebeurd. Het leven zit soms even in de weg. Maar was afgelopen maand écht uitzonderlijk? En zijn die paar uurtjes yoga genoeg om lekker in je vel te zitten?

Als je door de drukte en chaos minder yoga doet dan je zou willen, is yoga thuis wellicht een betere optie.

2. Je kunt alleen in de les ontspannen

De yogales is jouw moment van de week om te ontspannen. Even helemaal tot rust komen.

Maar voor en na de yogales is het vaak haasten. Eigenlijk is de rest van de week meestal een rollercoaster. Dáárom ga je naar de yogales! Maar wat als je dat zen gevoel van een yogales ook buiten de studio kon hebben? Wat als je ook ontspanning en kalmte kon vinden in de rest van je week?

Door thuis yoga te doen, kun je die rust in je dagelijkse leven weven. Zonder hippie te worden. Wist je dat je al in 10 minuten kunt ontstressen met yoga thuis? Zelfs zonder yoga kleren of yoga mat.

3. Je doet al een tijdje yoga, maar je wordt niet ‘beter’

Je hebt een leuke docent, de yogales is op een tijdstip dat goed past in je agenda en het is gezellig. Prima! Maar die ene pose is nog steeds ver buiten je mogelijkheden. En je heupen zijn nog steeds best stijf van al dat kantoorzitten. Je voelt je nog stees niet top.

Volgens de yoga goeroe’s op internet is een lang yoga retreat of elke dag een uur vroeger opstaan de enige mogelijkheid om ‘verdieping’ te vinden. Maar daar heb je helemaal de tijd of de vakantiedagen niet voor!

Gelukkig hoeft dat ook niet. Want met thuis yoga merk je na een maand al voelbaar verschil!

4. Je verlangt vaak naar de volgende les

Al eens gewild dat de yogales vanavond was in plaats van over een paar dagen? Kijk je vaak erg uit naar dat momentje rust? Even weg van dit alles!

Het is jammer dat jouw ontspanning zo afhankelijk is van een studio, van een docent, van een ander… Als je een yoga home practice hebt, kun je altijd yoga doen wanneer je er zin in hebt. Dan kun je altijd ontspannen als je er nood aan hebt…

Bevestigen deze 4 signalen dat je er baat aan hebt om thuis yoga te doen? Ontdek dan hier welke yoga routine het best bij jou past!

Top blogs

 Categorieën

Yoga thuis

De yogastudio voor jouw yoga practice thuis

Ontdek hoe je zonder veel moeite je eigen yoga sessies maakt en hoe je thuis een yoga routine bouwt. Volledig online en Nederlandstalig.

Want JIJ bent jouw beste yoga coach. Bepaal zelf hoe je beweegt op de yogamat en in het leven.